Salata de cruditati

Ingrediente:
1 telina potrivita
2 morcovi
1 mar mic
2 oua
2-3 linguri smantana
ulei
sare
otet

Mod de preparare

  • Se dau pe razatoare (cea mai fina parte) telina, morcovii si marul.
  • Se face maioneza din 1 galbenus de ou fiert, 1 galbenus de ou crud si ulei. Cand maioneza se strange se adauga 1 lingura de otet.
  • In maioneza se adauga smantana si se omogenizeaza.
  • In acest timp legumele rase ar trebui sa-si lase din zeama, asa ca trebuie stoarse putin.
  • Dupa stoarcere, se amesteca legumele cu compozitia de maioneza si iaurt.
  • Se adauga sare dupa gust si se pune la frigider pentru o ora.

Va recomandam sa acoperiti bolul cu o folie de alimente pentru ca salata sa-si pastreze prospetimea si culoarea.

Se poate servi la micul dejun, sau pe langa o portie de creveti cu usturoi si lamaie.

Rezultatul final:

Pofta mare!

Acest articol a fost publicat în Salate și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s