Mancare de cartofi cu pui

Ingrediente:
1 pui
6-7 cartofi medii
1 ceapa
1 ardei gras rosu
2 rosii
2 catei usturoi
1 legatura marar
sare
piper

Mod de preparare

  • Puiul se curata si se taie in bucati. Se pune la fiert, timp in care spuma care apare trebuie eliminata. Dupa fierbere se spala in 2 ape.
  • Se spala si se toaca marunt ceapa, ardeiul si rosiile decojite.
  • cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.
  • Ceapa se pune la calit cu putin ulei intr-un vas de 3 litri.
  • Dupa ce ceapa a inceput sa se rumeneasca, se adauga ardeiul rosu si se lasa putin la calit.
  • Se adauga rosiile impreuna cu o cana de apa (250ml). Adaugati sare si piper dupa gust.
  • Se lasa la fiert pana se formeaza un sos mai subtire.
  • Se adauga cartofii taiati cubulete, impreuna cu carnea de pui. Se completeaza cu apa pana se acopera toate ingredientele.
  • Se lasa la fiert la foc mediu aproximativ 30 minute, pana se fierb cartofii. Puteti scoate o bucatica de cartof sa vedeti daca acestia s-au fiert. In

    cazul in care sosul a scazut prea mult iar cartofii nu sunt fierti mai adaugati o cana de apa.

  • Cand cartofii sunt fierti, se adauga 2 catei de usturoi pisati, si se lasa la fiert inca 5 minute.
  • Se adauga mararul tocat marunt. De asemnea, puteti sa mai ajustati cu sare sau piper in functie de dorinte.

Rezultatul final:

Se serveste cu salata verde sau cu salata de ardei copt.
Pofta mare!

Acest articol a fost publicat în Mancaruri cu carne și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s