Creveti cu usturoi si lamaie

Ingrediente:
20-25 creveti proaspeti (500 gr)
50 g unt
1 lamaie (zeama)
4 catei usturoi
1 legatura patrunjel
2-3 linguri ulei masline

Decorticarea crevetilor

  • Se spala crevetii in 2 ape. Se pun la fiert 500 ml apa.
  • Crevetii se pun intr-un vas termorezistent. Se acopera cu apa fiarta si se lasa 1-2 minute. Scurgeti apa fiarta, apoi spalati crevetii cu apa rece.
  • Rupeti capul crevetelui avand grija sa curatati in cazul in care ramane mizerie pe carnea alba.
  • Indepartati carapacea (mai putin ultimul solz, cel de care este prins coada. Acesta va fi folosit pentru a putea servi crevetele) incepand de la piciorusele crevetelui.
  • Cu varful unui cutit taiati pe linia spatelui pana la coada si indepartati glanda. Spalati crevetele.

Mod de preparare

  • Intr-o tigaie topiti untul.
  • Adaugati crevetii impreuna cu usturoiul strivit.
  • In momentul in care crevetii incep sa se stranga (se fac inele), se adauga zeama de lamaie si uleiul de masline.
  • In 1 minut toti crevetii ar trebui sa se stranga. Adaugati patrunjelul tocat si amestecati totul pentru 30 secunde.
  • Se servesc calzi alaturi de orez fiert sau salata de cruditati.

Rezultatul final:

Pofta mare!

About these ads
This entry was posted in Fructe de mare and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Creveti cu usturoi si lamaie

  1. miqui says:

    bun bun :)

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s