Creveti cu usturoi si lamaie

Ingrediente:
20-25 creveti proaspeti (500 gr)
50 g unt
1 lamaie (zeama)
4 catei usturoi
1 legatura patrunjel
2-3 linguri ulei masline

Decorticarea crevetilor

  • Se spala crevetii in 2 ape. Se pun la fiert 500 ml apa.
  • Crevetii se pun intr-un vas termorezistent. Se acopera cu apa fiarta si se lasa 1-2 minute. Scurgeti apa fiarta, apoi spalati crevetii cu apa rece.
  • Rupeti capul crevetelui avand grija sa curatati in cazul in care ramane mizerie pe carnea alba.
  • Indepartati carapacea (mai putin ultimul solz, cel de care este prins coada. Acesta va fi folosit pentru a putea servi crevetele) incepand de la piciorusele crevetelui.
  • Cu varful unui cutit taiati pe linia spatelui pana la coada si indepartati glanda. Spalati crevetele.

Mod de preparare

  • Intr-o tigaie topiti untul.
  • Adaugati crevetii impreuna cu usturoiul strivit.
  • In momentul in care crevetii incep sa se stranga (se fac inele), se adauga zeama de lamaie si uleiul de masline.
  • In 1 minut toti crevetii ar trebui sa se stranga. Adaugati patrunjelul tocat si amestecati totul pentru 30 secunde.
  • Se servesc calzi alaturi de orez fiert sau salata de cruditati.

Rezultatul final:

Pofta mare!

Acest articol a fost publicat în Fructe de mare și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Creveti cu usturoi si lamaie

  1. miqui spune:

    bun bun🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s