Tort de nuca Papusa

Ingrediente:
500 ml apa
500 gr zahar
500 gr nuca macinata
10 oua
1 lingura jumatate cacao
2 linguri faina
1 esenta rom

Mod de preparare

  • Intr-un vas de 3l puneti la caramelizat zaharul impreuna cu o canita de apa (50ml din cei 500 ml). Amestecati continuu ca sa nu permiteti zaharului sa se lipeasca de vas. Cand zaharul s-a caramelizat (zaharul capata o culoare brun deschis, nu-l lasati sa se innegreasca) adaugati restul de apa si amestecati pana la dizolvarea totala a zaharului.
  • Adaugati nuca macinata, omogenizati compozitia, si lasati sa fiarba 4-5 minute. Indepartati vasul de pe foc si lasati compozitia sa se raceasca.
  • Separati galbenusurile de albusuri. Frecati galbenusurile cu cacao si esenta de rom, apoi adaugati-le in compozitia de nuca racita in prealabil. Omogenizati compozitia apoi adaugati si cele doua linguri de faina.
  • Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga in compozitie.
  • Dupa omogenizare, compozitia se toarna in forma de tort tapitata in prealabil cu ulei si faina sau cu hartie de copt.
  • Se baga in cuptorul incalzit, la foc mic pentru aproximativ 30 minute. Testati daca compozitia s-a copt folosind un pai sau o scobitoare.
  • Dupa racire, ornati tortul cu frisca si puneti-l la frigider pentru 2-3 ore.

Rezultatul final:

Pofta mare!

Acest articol a fost publicat în Deserturi și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Tort de nuca Papusa

  1. Dia spune:

    yumy! a fost delicios❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s