Bors cu oase de porc

Ingrediente:
750 g – 1 kg carne de porc cu os
3-4 cartofi
1 telina mica
1 ceapa
2 morcovi
1 ardei gras
4 rosii
500 ml bors de tara
fidea
1 legatura leustean
Sare

Mod de preparare

  • Spalam carnea, o taiem cuburi, apoi o punem pe foc sa dea un clocot (eliminam spuma care se produce la fiert). Carnea se spala si se pune la scurs.
  • Intr-un vas se pun la fiert cartofii taiati cubulete, ceapa, telina taiata cubulete, ardeiul gras tocat, morcovul si carnea impreuna cu 4 litri de apa. Daca anumite legume nu va plac, puteti sa le puneti intregi, iar dupa fierbere sa le scoateti din vas.

  • In momentul in care carnea s-a fiert (ea trebuie sa se franjureze usor), punem intr-un vas borsul sa dea un clocot, apoi il adaugam peste ciorba.
  • Lasam ciorba sa dea un clocot, apoi adaugam rosiile decojite taiate cubulete. Adaugam sare dupa gust.
  • Dupa inca un clocot adaugam fideaua in cantitatea pe care o doriti (noi am pus cam de 2 ori cat poti scoate cu mana din punguta).
  • Dupa ce fideaua s-a fiert (aproximativ 5 minute), oprim focul si adaugam leusteanul tocat marunt.

Rezultatul final:

Pofta mare!

Acest articol a fost publicat în Borsuri, supe, ciorbe și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s