Supa cu galusti si carne de pasare

Ingrediente:
500 g piept curcan/gaina
4 morcovi
1 ceapa
1 telina medie
1 pastarnac
2 ardei gras
Frunze de telina
2 oua
8-10 linguri gris
1 legatura patrunjel
1 cub knorr gaina
Ulei
Sare
Piper

Mod de preparare

  • Carnea de pasare se spala, se transeaza si se pune la fiert pentru cateva clocote. Dupa accea, carnea se trece prin apa rece si se pune in vasul pentru supa.
  • Se curata si spala legumele (morcovul, ceapa, telina, pastarnacul, ardeiul gras, frunzele de telina) si se pun in vasul pentru supa impreuna cu cubul de knorr, 1 lingura ulei si 4 litri de apa. Am folosit mai multa apa (5 litri) , deoarece o parte din supa va fi folosita la preparea pilafului. Se lasa pe foc pana se fierbe carnea de pasare.
  • Supa se strecoara si se pune la foc mic sa stea fierbinte. Alegem legumele care vrem sa le punem in supa si impreuna cu carnea le lasam putin la scurs.
  • Este timpul sa facem galustile. Procesul este pe cat de rapid pe atat de complicat. Pentru ca e posibil sa nu iasa din prima recomand sa le facem separat de supa. Punem pe foc 2 litri de apa impreuna cu o lingura de delicat sau sare si piper. Intr-un vas amestecam 2 oua cu 3 linguri de ulei, pana la omogenizare (un fel de ou pentru omleta dar nu batut spuma). Se adauga pe rand 8-10 linguri de gris (noi am folosit un gris foarte fin de la Arpis, au fost necesare 10 linguri) si se amesteca bine. La final compozitia trebuie sa aibe textura unei mamaligute inchegate dar moale.
  • Apa din vas trebuie deja sa fiarba. Inmuiem lingura in apa fiarta apoi luam din compozitia de galusti (o jumatate de lingura) si le punem la fiert. Le lasam 1 minut, ajutam galustile care sunt pe fundul vasului sa se ridice, apoi le intoarcem (usor sa nu se sparga) sa fiarba pe partea cealalta 1 -2 minute. Daca galustile se sparg inseamna ca mai trebuia adaugat putin gris, asa ca trebuie reluat procesul. Dupa ce au fiert pe ambele parti, luam o canita de apa rece si stropim bine toate galustile (facand acest lucru ele vor iesi foarte moi si pufoase).
  • Galustile sunt gata de pus in supa (care a fost lasata sa fierbe la foc mic). Se lasa pentru cateva minute la fiert apoi se adauga si carnea cu legumele.
  • Cand galustile s-au fiert (luam una si o taiem in doua sa vedem daca este facuta) se adauga patrunjelul tocat marunt si se mai lasa pe foc pentru un clocot.

Rezultatul final:

Pofta mare!

Acest articol a fost publicat în Borsuri, supe, ciorbe și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s