Pandispan cu zmeura si coacaze

Ingrediente:
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
3 linguri ulei
½ plic praf de copt (5 g)
1 lingurita otet
1 caserola coacaze si 1 caserola zmeura (se pot folosi orice alte fructe: caise, visine, etc.)

Mod de preparare

  • Fructele se spala si se lasa impreuna cu 2 linguri de zahar pentru jumatate de ora, apoi se pun la scurs.

  • Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de ulei si cu jumatate din zahar (4 linguri) pana la dizolvarea zaharului.
  • Se bat albusurile impreuna cu un praf de sare. Se adauga cate putin zaharul ramas si se bate pana se obtine o spuma inchegata (zaharul trebuie sa se fi dizolvat).
  • Se pune spuma din albusuri peste galbenusuri si se amesteca. Se adauga putin cate putin faina, amestecand foarte bine pana la omogenizarea ingredientelor.

  • Intr-un pahar punem praful de copt impreuna cu lingurita de otet si-l lasam sa se stinga (praful de copt se va umfla, apoi va reveni). Adaugam praful de copt in compozitie si amestecam bine.
  • Tava o tapitam cu ulei si faina sau folosim hartie de copt. Se adauga compozitia, apoi aranjam fructele.
  • Se baga la foc mic in cuptor (incins in prealabil) pentru 35-40 min. Testati cu o scobitoare sau pai daca s-a copt.

Rezultatul final:

Pofta mare!

Acest articol a fost publicat în Deserturi și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s