Ciorba de vacuta

Ingrediente:
500 g carne vita
2 morcovi
2 cartofi medii
1 telina cu tot cu frunze
1 pastarnac
1 ceapa
1 ardei gras
3 rosii
150 g mazare fiarta
1 cub Maggi/Knorr de vita
½ legatura patrunjel
sare

Mod de preparare

  • Carnea de vita se spala, se taie bucatele si sepune la fiert pe foc. Dupa ce da un clocot se spala din nou si se pune putin la scurs.
  • Intr-un vas de 3 l se pun legumele curatate si spalate (morcovii, cartofii, telina, 2-3 frunze de telina, pastarnacul, ceapa, ardeiul gras, mazarea). Legumele pe care nu le doriti in ciorba la final lasati-le intregi, crestate putin; ce doriti in ciorba puteti sa le tocati sau sa le taieti cubulete. Adaugati de asemenea carnea de vita, cubul de vita, 1 lingurita rasa de sare si 2 litri de apa. Lasati la foc mediu pana se fierb cartofii si carnea (45 minute – 1 ora).

  • Scoateti legumele pe care nu le doriti in ciorba. Adaugati rosiile decojite si tocate si lasati sa fiarba inca 10 minute.
  • Puneti jumatate de legatura de patrunjel tocat si lasati la fiert pentru inca 5 minute.

Rezultatul final:

Pofta mare!

Acest articol a fost publicat în Borsuri, supe, ciorbe și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s