Chec negru

Ingrediente:
3 oua
400 g faina
400 g zahar
50g cacao
1 pachet unt (200 g)
100 ml lapte
1 pliculet praf de copt (15 g)
1 esenta rom
1 plic glazura ciocolata (optional)

Mod de preparare

  • Amestecati bine pe foc laptele, zaharul si cele 50 grame de cacao si lasati-le sa dea in clocot. Adaugati untul si romul si omogenizati compozitia. Lasati sa se raceasca. In cazul in care nu aveti glazura, puteti opri o canita din aceasta compozitie (aprox. 15-20 linguri).

  • Pe o farfuriuta stingeti praful de copt cu o lingurita de zeama de lamaie sau otet.
  • Frecati galbenusul cu putin sare, apoi adaugati compozitia de mai sus impreuna cu jumatate din faina. Omogenizati bine, apoi adaugati praful de copt stins.
  • Bateti spuma albusurile cu un praf de sare. Turnati peste compozitia de mai sus si omogenizati impreuna cu restul de faina.
  • Portionati compozitia in 2 forme de chec tapitate cu faina sau cu hartie de copt.
  • Bagati la foc mic in cuptor (incins in prealabil) pentru aproximativ 30 minute. Testati daca s-a copt cu o scobitoare sau pai.
  • Dupa ce s-a racit putin turnati deasupra glazura de ciocolata.

Rezultatul final:

Pofta mare!

Acest articol a fost publicat în Deserturi și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s