Friptura de pasare si porc cu cartofi noi

Ingrediente:
1 ½ kg cartofi
1 kg pulpa superioara curcan (piept curcan / piept de pui)
2-3 cotlete porc fara os
6 rosii
2 ardei grasi
1 ceapa mare
Ulei
Sare
Cimbru
Oregano
Busuioc
½ legaturi patrunjel

Mod de preparare

  • Carnea o spalam, o portionam si o punem la fiert pentru un clocot sa elimine sangele, dupa care o spalam din nou in apa rece.
  • Cartofii se pun si ei la fiert pentru 5 minute.
  • Ungem tava cu ulei. Decojim rosiile. Facem un pat din legumele taiate rondele, punem condimentele (cate un varf de lingurita din fiecare pentru ca sunt foarte aromate), si le acoperim cu apa.
  • Condimentam carnea, apoi o asezam pe patul de legume. Bagam la cuptor (la foc mediu) pentru aproximativ 30 de minute. La jumatatea timpului intoarcem carnea pe partea cealalta.
  • Adaugam cartofii, adaugam inca 250-300 ml apa (pana la nivelul carnii) si bagam la cuptor pentru aproximativ inca 45 minute – 1 ora (pana se fac cartofii si carnea).
  • Presaram pe deasupra patrunjelul tocat marunt.

Rezultatul final:

Pofta mare!

Acest articol a fost publicat în Fripturi și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s