Cartofi Delicia

Ingrediente:
5-6 cartofi mari
400-500 g mezeluri / carnati
200 g cascaval ras pentru compozitie
100 g cascaval ras pentru crusta
200 g branza telemea
6 oua
500 g smantana
1 lingura faina
1 lingurita adaos mancaruri (Secretul gustului)
sare
piper
ulei

Mod de preparare

  • Curatam cartofii si ii punem la fiert. Nu trebuie fierti foarte tare, ci doar partial, cat sa ramana tari. Se taie in felii groase de jumatate de cm.
  • Fierbem 4 oua, apoi le taiem in felii subtiri. Mezelurile / carnatii se taie in cubulete.
  • Branza si cascavalul se dau prin ras.
  • Ungem o tava mai inalta cu putin ulei, apoi punem un strat de felii de cartofi. Peste cartofi se pune un strat de oua fierte (jumatate din ce s-a fiert). Se adauga un strat de mezeluri (jumatate din tot ce avem taiat cubulete), apoi se acopera cu un strat de cascaval si branza (jumatate din ce s-a dat pe razatoare). Punem un praf de sare si piper. Repetam procesul cu straturile de cartofi, oua, mezeluri si branza, sare si piper, apoi acoperim totul cu un ultim strat de cartofi.




  • Intr-un vas, batem cele 2 oua ramase, apoi le amestecam cu smantana, lingura de faina si lingurita cu adaosul de mancaruri.
  • Dupa ce omogenizam bine, turnam toata compozitia in tava. Cu un cutit, indepartati cartofii de margini si bagati din sosul cu smantana si pe lateralele tavii.
  • Acoperim totul cu un strat de cascaval ras.
  • Se baga la foc mic in cuptorul incins pentru 45 minute – 1 ora (pana la rumenirea cascavalului si a sosului de smantana).

Rezultatul final:

Pofta mare!

Acest articol a fost publicat în Mancaruri cu carne și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s