Piftie de curcan

Ingrediente:
1 pui curcan / 2 aripi curcan
1 picior de porc / 1 os de vita
3 morcovi
3 oua
1 legatura patrunjel
1 ceapa
3 catei usturoi
1 cub adaos mancaruri
sare

Mod de preparare

  • Carnea se spala, se da intr-un clocot pentru eliminarea sangelui apoi se spala din nou cu apa rece.
  • Curatam legumele. Se pun la fiert la foc mic carnea, morcovii, ceapa, legatura de patrunjel, cubul de delicat, sare dupa gust (1 lingura rasa) si 3 litri de apa. Lasam sa fiarba foarte bine, pentru aproximativ 2 ore (pana se fierbe toata carnea).
  • Scoatem toata carnea si legumele fierte, apoi strecuram foarte bine supa (putem folosi o strecuratoare foarte fina, sau un tifon umed).
  • In supa strecurata adaugam cei 3 catei de ustoroi pisati marunt.
  • Fierbem tari cele 3 oua, apoi le racim si le feliem.
  • Se scoate carnea de pe oase apoi se lasa la racit alaturi de morcocovii taiati felii. Daca, dupa curatarea carnii, degetele va sunt lipicioase, inseamna ca supa se va inchega cum trebuie. Daca nu, puteti adauga putina gelatina (1 lingurita) in supa, pentru a fi siguri ca se incheaga.
  • Dupa racirea lor, asezam carnea, legumele si ouale intr-o tava cu marginile mai inalte.
  • Ingredientele se acopera cu supa, iar dupa racire se baga la frigider.

Rezultatul final:

Pofta mare!

Acest articol a fost publicat în Aperitive și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s